Employee Assistance European Forum (EAEF)

EAEF je bil ustanovljen leta 2002 z namenom združevanja in povezovanja EAP strokovnjakov v Evropi. Trenutno ima več kot 60 članov iz 23 evropskih držav. Članstvo je odprto za vse posameznike in organizacije, ki se ukvarjajo s področjem EAP v Evropi.

EAEF vsako leto organizira konferenco, ki služi zlasti predstavitvi aktualnih raziskav, trendov, inovacij na področju EAP, spodbujanju mednarodnega povezovanja ter prenosu dobrih praks.

Več na: www.eaef.org

Employee Assistance Professionals Association (EAPA)

EAPA je največje in najstarejše združenje za strokovnjake s področja EAP, ustanovljeno leta 1971. Člani združenja prihajajo iz več kot 40 držav po svetu. Največje število članov prihaja iz Združenih držav Amerike, kjer ima združenje tudi svoj sedež. Poslanstvo združenja je zavzemati se za visoke standarde izvajanja EAP povsod po svetu ter nadaljnji razvoj in usposabljanje EAP strokovnjakov. V ta namen med drugim organizira letne konference, izdaja Journal of Employee Assistance in izvaja različna izobraževanja za strokovnjake s področja EAP.

Več na: www.eapassn.org

Smo aktivni član obeh združenj, kar pomeni, da sodelujemo na konferencah, se udeležujemo drugih dogodkov v organizaciji združenj ter se povezujemo z ostalimi ponudniki EAP v Evropi z namenom deljenja znanja in izkušenj ter nenehnega prilagajanja EAP hitro spreminjajočim se potrebam trga.