Številni zaposleni so na delovnem mestu približno 8 ur na dan, 5 dni na teden, kar pomeni, da večina zaposlenih poje vsaj en glavni obrok na svojem delovnem mestu. Zagotavljanje, da imajo dostop do visoko hranljive, varne in cenovno dostopne hrane, ustrezen odmor in spodobne pogoje za prehranjevanje ni samo družbeno pomembna in ekonomsko izvedljiva, temveč tudi donosna praksa. Hrana pomembno vpliva na delovanje možganov, in sicer hrana z veliko sladkorja poslabša telesno regulacijo inzulina, sproža vnetja in oksidativni stres. Slednjega sprožajo prosti radikali, ki lahko poškodujejo celice, predvsem nevrone oz. živčne celice. Oksidativni stres preprečujejo antioksidanti, ki jih lahko najdemo v oreščkih. Slednji prav tako spodbujajo rast nevronov, kar je bistveno pri ohranjanju duševnega zdravja.

Poglejte si nekaj primerov ukrepov za promocijo zdrave prehrane na delovnem mestu:
– redno ozaveščanje s pomočjo plakatov, letakov in okrožnic,
– samopostrežni avtomati z zdravimi živili in prigrizki,
– izvajanje izobraževanj in delavnic na to tematiko,
– tržnice lokalnih pridelovalcev ali »food truck«,
– ureditev prostorov za lastno pripravo hrane,
– brezplačna sveže sadje in začenjava,
– prehranski coaching za zaposlene,
– obvezen odmor za malico,
– boni za zdravo prehrano,
– kantine ali catering.