Najnovejše Gallupovo poročilo o razmerah v delovnem okolju je pokazalo, da je t.i. engagement na delovnem mestu ravno v Evropi najnižji (14 %) in da se le 16 % Slovencev zares počuti dobro na delovnem mestu, to pomeni, da občutijo, da so koristni v službi in tudi ustrezno nagrajeni, tako s spoštovanjem kot z denarjem.

Če smo do sedaj odgovor na vprašanje, zakaj je tako, iskali v kulturi, pa je direktor Gallupa Jon Clifton izpostavil, da so za evropsko nezadovoljstvo v službi krivi direktorji in managerji. Dobra plat tega je, da se ti zavedajo težave in pomanjkanja svojih veščin, kar pomeni, da lahko z ozaveščanjem in usposabljanjem vodij izboljšamo tudi zadovoljstvo zaposlenih na evropskih in predvsem slovenskih delovnih mestih.

Prelistajte naš katalog delavnic, v katerem boste našli praktične delavnice, ki naslavljajo aktualne teme s področja vodenja, usklajevanja dela in družine, obvladovanja stresa ter skrbi za dobro počutje. Če bi želeli za svoje vodje ali zaposlene izvesti katero izmed naših delavnic, nas kontaktirajte.