Employee Assistance Program (EAP) je program, ki se izvaja v delovnih organizacijah in je oblikovan, da delovnim organizacijam pomaga naslavljati težave s produktivnostjo ter klientom identificirati in reševati osebne težave vključno z zdravstvenimi, družinskimi, finančnimi, pravnimi ter čustvenimi težavami, odvisnostjo, stresom in drugimi osebnimi problemi, ki lahko vplivajo na delovno storilnost.

S privolitvijo zaposlene, ki je v okviru Employee Assistance Program (EAP) Adria psiholoških svetovanj poiskala podporo zaradi težav z anksioznostjo, delimo njeno izjavo z zadovoljstvu s procesom svetovanja:

»Zaradi povečanega občutka tesnobe in morečih misli, ki jih nisem znala sama obvladati, sem se obrnila na psihološko svetovanje. Svetovalka je znala moje občutke pojasniti in predlagala določene tehnike obvladovanja in premagovanja tesnobe. V določeni meri sem uporabila te metode in tehnike in stanje se mi je izboljšalo. Srečanja so mi pomagala, da sem s pomočjo pogovora odložila del psihičnega bremena. S pridobljenimi nasveti bom v prihodnje lažje premagovala težke trenutke.«